utorak, 31. prosinca 2013.

Laus, honor et omne decusJoš je jedna godina na izmaku. I umjesto svojevrsne sistematizacije raznih događaja i zbivanja, umjesto isticanja osoba koje su obilježile 2013. godinu, odstupit ću od te ustaljene prakse i zahvaliti Svemogućem i Trojedinom Bogu na svim primljenim milostima u protekloj godini. Želim Mu zahvaliti na svakom trenutku ovozemaljskoga života, na svakom danu u kojeg je On sama sebe unosio na ovaj ili onaj način. Želim Mu zahvaliti na svakom susretu koji obogaćuje, na svakoj novoj prilici što se ukazivala kroz situacije ili ljude. Hvala Mu na bolnim i teškim križevima koji pročišćavaju pogled srca i pokazuju koliko smo bez Njega ništavni. Kamo sreće da nam u srcu uvijek gori živa vatra Križa Kristova i duboka vjera da smo upravo po Križu najsličniji Njemu, kojeg odabrasmo za uzor i model življenja! Hvala Mu za svaku kap radosti u suhoći, za svaku ustrajnost u borbi, za utjehu u žalosti i za mir na uzburkanim valima života.

Hvala njoj, Presvetoj Djevici, čuvarici naših duša, našega duhovnoga blaga i svega što smo po njoj primili od njezina Sina. Hvala joj što hoda s nama na putu do Domovine.

A vama, dragi čitatelji ovoga bloga, poručujem: uvijek se opredjeljujte za put svetosti. Nije lako niti će biti lako. Ali s Kristom kao Kormilarom našega broda zvanog život ne možemo potonuti. Budimo sveti, budimo uronjeni u Boga kroz Presvetu Djevicu. Ako tako činimo, možemo biti sigurni kako će nam nadolazeća godina u mnogočemu biti plodonosnija, a plodovi što ćemo ih ubirati, Bogu ugodni.

Završit ću dijelom jedne pohvalne pjesme pjesnika o kojem sam ponešto pisala par postova niže.

Laus, honor summo et decus omne Patri,
Qui Throno Coeli sedet eleuato,
Quo fluunt nobis bona cuncta Christi
Fonte beato.

Hvala, čast i svaka slava Višnjemu Ocu,
koji sjedi na uzvišenom Prijestolju nebeskom,
od kojeg nam po blaženom izvoru Kristovu
sva dobra potječu.

(Jakov Bunić, De vita et gestis Christi)

I dalje zajedno u molitvi :)

Discipula Domini


Nema komentara:

Objavi komentar

Ako želite ostaviti komentar na post, svakako se potpišite radi lakšeg snalaženja u komentarima.