utorak, 4. ožujka 2014.

Initium temporis quadragesimae


Zato opašite bokove pameti svoje, trijezni budite i savršeno se pouzdajte u milost koju vam donosi Objavljenje Isusa Krista. Kao poslušna djeca ne supriličujte se prijašnjim požudama iz doba neznanja. Naprotiv, kao što je svet Onaj koji vas pozva, i vi budite sveti u svem življenju. Ta pisano je: Budite sveti jer sam ja svet.
(1 Pt 1, 13-16) 

Ulazimo u vrijeme liturgijske godine koje nije samo obično vrijeme liturgijske godine. Ulazimo u vrijeme koje je otvoreni poziv svakomu od nas da se u susretu sa samima sobom susretnemo s Bogom i Čovjekom, te da nam na taj način Gospodine kaže istinu kako o Sebi, tako i o nama samima. Riječ je o susretu koji se ne ostvaruje s opadanjem tjelesne težine koju mnogi uzimaju kao glavni motiv za post, već se ostvaruje kroz posvješćivanje važnosti svakoga korizmenoga trenutka kao svojevrsnog poziva na svetost. Iako smo pozvani na svetost i u vrijeme kroz godinu, i u došašću, i u božićno vrijeme, vrijeme korizme posebno je milosno za svaku dušu. Kroz osobna odricanja, znana samo njoj (duši), uranja u Boga i Njegovu neprekidnu prisutnost. Ipak, duša koja s Bogom hodi proživljava korizmu svaki dan. I zbog toga je radosna :) 

Stoga svima vama, dragi čitatelji, želim korizmu u kojoj će vaša duša biti prijatelj Isusu u pustinji, korizmu u kojoj ćete SPOZNATI veličinu i svrhovitost svake Isusove izgovorene riječi i poduzete geste, korizmu u kojoj ćete upoznati Ljubav i SPOZNATI zašto sud, zašto Kalvarija, zašto Golgota, zašto križ, zašto smrt. Od srca vam želim dušu gladnu i žednu Boga...svakim danom sve više i više.

Ovo je post koji mi je po volji, riječ je Gospodina Boga: 
Kidati okove nepravedne, razvezivat spone jarmene, 
puštati na slobodu potlačene, slomiti sve jarmove; 
podijeliti kruh svoj s gladnima, uvesti pod krov svoj beskućnike, 
odjenuti onog koga vidiš gola, i ne kriti se od onog tko je tvoje krvi.
Tad će sinut poput zore tvoja svjetlost, i zdravlje će tvoje brzo procvasti. 
Pred tobom će ići tvoja pravda, a Slava Gospodnja bit će ti zalaznicom. 
Vikneš li, Gospodin će ti odgovoriti, kad zavapiš, reći će: 'Evo me!'
(Iz 58, 6-9)

In unitate orationis!

Discipula Domini

2 komentara:

 1. Truth is a pathless land - J. Krishnamurti
  Ne treba ti liturgijska godina da bi spoznala istinu

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Važno je da dotični g. Krishnamurti, kojeg su svojevremeno proglašavali "mesijom" i kojekakvim inkarnacijama, zna što je istina :)

   Jedna je Istina!

   Mir tebi!
   DD

   Izbriši

Ako želite ostaviti komentar na post, svakako se potpišite radi lakšeg snalaženja u komentarima.