nedjelja, 28. lipnja 2015.

Nedjeljne preporuke

Mislim da je došlo vrijeme da i ja, u pravoj blogovskoj maniri, objavim neke svoje uglavnom youtube preporuke idealne za ovo nedjeljno poslijepodne. Pa ukoliko imate vremena, volje i želje, pogledajte nešto od navedenog. Za početak, donosim tri preporuke:

Quaerere Deum (trajanje 40:34) - odličan kraći film o benediktinskoj zajednici u Nursiji, u rodnom gradu sv. Benedikta. Film prikazuje benediktinske monahe i jedan njihov dan u kojem se isprepliće benediktinsko geslo ora et labora. Ova je zajednica posebna jer njeguje tradicionalni obred i smatraju se vjernim čuvarima Tradicije općenito. Stoga, toplo preporučam!

Veličanstvena tišina (trajanje 2:42:25) - poznati film iz 2005. godine. Prikazuje život kartuzijanaca u francuskim Alpama. Skoro tri sata imate što gledati, pa čak i razmatrati za vrijeme trajanja filma. Uistinu oduševljava način na koji ovi redovnici žive svoj samostanski život. Ovdje možete pročitati kratki prikaz filma i filmske nagrade.

Sluga Božji Fulton Sheen o značenju sv. Mise (trajanje 29:09) - nešto najsnažnije i najbolje što sam u zadnje vrijeme pogledala / poslušala. Odvojite 30 minuta svoga vremena i u miru poslušajte kako Fulton Sheen, zaista jednostavnim jezikom, tumači značenje Mise.

Blagoslovljena nedjelja! +

Discipula Domini

Nema komentara:

Objavi komentar

Ako želite ostaviti komentar na post, svakako se potpišite radi lakšeg snalaženja u komentarima.